انواع چوب مبلمان
انواع چوب مصرفی در صنعت مبلمان عبارتند از چوب راش – چوب ممرز – چوب گردو – چوب روسی و انواع چوب های جنگلی که در ادامه در مورد همه آنها توضیحات مختصری برای شما می دهیم.
اگر قصد خرید مبل را دارید بی شک باید اولین دغدغه شما با کیفیت بودن آن باشد که شرط این امر این است که شما با اجزای مختلف یک مبل آشنا شوید.
مبلمان از اجزای زیادی تشکیل شده که مهمترین این اجزا چوب و پارچه آن است در این متن قصد داریم که شما را با انواع چوب مصرفی در صنعت مبلمان آشنا کنیم و به شما کمک کنیم که در انتخاب چوب مناسب و در نتیجه با کیفیت بودن و با دوام بودن مبلتان بهترین و صحیح ترین انتخاب را داشته باشید.
همچنین استفاده از بهترین چوب متناسب با فضای دکوراسیون داخلی منزلتان می تواند تاثیر بسزایی در زیبایی آن داشته باشد.
در یک تقسیم بندی کلی در رابطه ی انواع چوب مصرفی در صنعت مبلمان می توان به چوب گردو و راش و روس وممرز و توسکا اشاره نمود که در ادامه مطالب به ویژگی هر کدام اشاره خواهیم کرد و به شما کمک می کنیم که شناخت هر یک از چوب ها درانتخاب صحیح یک مبل متناسب با نیازتان انتخابی صحیح داشته باشید.
چوب گردو:
بی شک نام چوب گردو را در صنعت مبلمان بسیار شنیده اید و شنیده اید که می گویند بهترین چوب، چوب گردو می باشد. این نظریه بسیار درست و صحیح است درخت گرو بدلیل استحکام بالا و بافت ریزی که دارد بسیار مقاوم و مستحکم است و دارای عمر طولانی و دوام بسیار بالا می باشد و همچنین نکته ای که در این میان وجود دارد این است که این چوب بدلیل تلخی و سفت و محکم بودن باب میل حشرات موزی نظیر موریانه نیست و این حشرات نمی توانند بدان آسیبی وارد کنند.
از این نوع چوب بیشتر در مبل استیل استفاده می شود زیرا دارای دوام بسیار زیادی است و عمر مبل را افزایش می دهد و همچنین به راحتی قابل منبت کاری و شکل دهی می باشد.
نکته ای دیگر که باید بدان توجه داشته باشید این است که از این نوع چوب در صنعت معرق کاری، خراطی و ساخت انواع ابزار موسیقی و غیره مورد استفاده نیز قرار می گیرد همچنین این نوع چوب در زمره چوب های نیمه سنگین قرار دارد.
چوب راش:

یکی دیگر از بهترین نوع چوب مصرفی در صنعت مبلمان چوب راش است.چوب راش دارای دو نوع ایرانی و گرجستانی است که چوب راش گرجستانی دارای کیفیت بهتری نسبت به چوب راش ایرانی است. این نوع چوب نیز دارای استحکام بالا و دوام بیشتری است که سبب شده در صنعت مبلمان زیاد مورد استفاده قرار گیرد.
همچنین این نوع چوب نیز دارای بافتی ریز همانند چوب گردو است که به دوام آن بسیار کمک می کند. نکته ای که در این میان می توان بدان اشاره نمود که این نوع چوب در اگر مدت زیادی در مقابل نور خورشید باشد باعث ترک خوردن سطح آن می شود.
از این نوع چوب نیز در مبلمان استیل و کلاسیک استفاده میکنند و همچنین می تواند بعنوان روکش مورد استفاده قرار گیرد.از این نوع چوب نیز در صنعت معرق کاری و خراطی وغیره استفاده می شود.
چوب افرا:
گونه ای دیگر از چوب های مصرفی در صنعت مبلمان چوبی است که به وفور در خاک های اسیدی شمال کشور یافت می شود و افرا نام دارد. از قابلیت این نوع چوب می توان به سخت و سنگین بودن و قابل شکنندگی اشاره کرد. از این نوع چوب می توان در صنعت کف پوش و روکش سازی و خراطی می توان استفاده کرد.
چوب روس:

یکی دیگر از پرکاربردترین نوع چوب در صنعت مبلمان چوب روس یا چوب سفید است که همانطور که از نامش پیداست چوبی است سفید رنگ که بیشتر در کشور روسیه وجود دارد از قابلیت این نوع چوب می توان به کشش و میخ خوری و شکنندگی بسیار پایین اشاره کرد. این چوب به علت خاصیت ارتجاعی و استحکام آن، چوب مورد علاقه نجاران میباشد.
از این نوع چوب بیشتر ساخت انواع مبل راحتی می توان استفاده کرد. اینگونه از چوب دارای تنوع بالایی شامل نراد و کاج وغیره می باشد. این چوب به علت سبکی و ضریب الاستیسیته بالا از بهترین چوبها برای اسکلت ساختمان هاست. الیاف بلند و خمیر سفید آن در کاغذسازی مصرف فراوان دارد. در ایران این چوب غالبا در صنایع مبلمان استفاده می شود
چوب توسکا:
این نوع چوب از چوب های سبک تا نیمه سبک میاشد ، در صنعت مبلمان خیلی محبوب است زیرا رنگ و بافت آن یکنواخت و انعطافپذیر میباشد. و بدلیل رنگ پذیری و شکل پذیری از جمله چوب هایی است که بیشترین فروش را بعد از گردو و راش دارد. بیش از ۳۰ گونه توسکا وجود دارد در ایران دو نوع چوب توسکا رشد می کند ،ییلاقی و قشلاقی. که در مجاورت با آب از مقاومت بالایی برخوردار است.
چوب ممرز:
گونه ای دیگر از چوب های مصرفی در صنعت مبلمان چوب ممرز است و بدلیل در مقاومت در مقابل فرسودگی دارای کاربرد است اما بدلیل سنگینی زیاد از طرفداران آن کاسته شده است.
چوب ملچ:
چوب ملچ، چوبی خوش نقش و درشت بافت و از جمله چوب های زیبا می باشد. چوب ملچ مقاوم و نمیه سبک و بادوام می باشد. این چوب به سبب نقش و رنگ زیبا در صنایع روکش سازی، ادوات ورزشی، در ساخت تخته چند لایه، مبلمان، قایق سازی، خراطی پایه ها، نرده ها، درهای خاص استفاده می شود.
چوب افرا :
درخت افرا در جنگل های شمال ایران فراوان است و در خاک های اسیدی می روید. گونه ای ازین درختان در پارک ها و مکان های تفریحی کاشته می شود. افرا گونه های مختلفی در ایران دارد، افرا پلت ، افرا شیردار ، افرا کیکم. یکی از آنها که فراوان می باشد افرا پلت می باشد. چوب درون نامشخص دارد. چوبی نیمه سبک با پرداخت آسان و هم كشیدگی كم باعث شده تا در صنعت مبلمان و روكش گیری جایگاه ویژه ای داشته باشد.
چوب بلوط :
چوب بلوط با دوام و درشت بافت است. چوبی نسبتا نیمه سخت و نیمه سنگین تا سنگین می باشد. در برار سایش مقاومت زیادی دارد و بهترین چوب برای کفپوش و ساخت مبلمان و تهیه روکش و تراورس(چوب های نصب شده در زیر ریل راه آهن) و مدل سازی است.از چوب بلوط برای ساخت کشتی های جنگی و بازرگانی استفاده میشده است.
چوب آکاژو :
چوب آکاژو به دو دسته آفریقایی و آمریکایی تقسیم می شوند. در ایران نوع آفریقایی بیشتر می باشد. بافت چوب یکدست و درخشان که با تغییر جهت نور درخشش متفاوتی دارد. در دنیا پر مصرفترین نوع چوب در زمینه روکش های قیمتی می باشد. پس از خشک شدن کمتر دچار عیب می شود. ضربه پذیری خوب، پرداخت عالی، پیچ خوری و میخ خوری بالا از خصوصیات بارز این نوع چوب است. در تهیه روکش و مبل سازی بیشترین را داراست.
چوب چنار :
چوب چنار ، چوب نیمه سخت و سنگین و با دوام می باشد. از آن در مبل سازی و زیر سازی وسایل چوبی ابزار، صندلی، غربال استفاده می شود.
چوب آبنوس :
درخت آبنوس سیاه رنگ و با چگالی بالا و خوش بو. تنه داخلی درخت رنگ های مختلف زرد سفید تا قهوه ای و سیاه دیده می شود. از انواع مختلف چوب آبنوس، آبنوس سیاه، آبنوس مرمری، آبنوس کاکی. آبنوس به دلیل مقاومت و سختی و استحکام چوب، وسایلی نظیر مبلمان ، میز و صندلی و پیانو مورد استفاده قرار میگیرد.